How Old Do I Look – Gambar ctvnews.ca

TORONTO – Orang yang memuat naik gambar mukanya sampai ke baru Bagaimana Lama Adakah saya Lihatlah laman web Microsoft memberi hak untuk menggunakan gambar-gambar untuk hampir apa-apa maksud, walaupun janji syarikat tidak untuk mengekalkan mereka, pakar-pakar privasi katakan.

Tapak usia meneka diumumkan pada persidangan Build Microsoft Khamis lepas, dan dalam masa empat hari ia telah pun menerima 240 juta gambar dari 33 juta pengguna yang berbeza, menurut tweet dari Microsoft Naib Presiden Joseph Sirosh.

Microsoft berkata di laman web ini tidak akan menyimpan gambar. Tetapi syarat-syarat penggunaan laman web, yang dilindungi di bawah umum perjanjian awan perkhidmatan Microsoft, berkata syarikat itu dan sekutunya boleh menyalin, mengedit dan mengedarkan apa-apa gambar yang dimuat naik untuk digunakan dengan perkhidmatan Internet mereka.

‘Berapa lama saya boleh melihat?’ Alat baru Microsoft akan meneka umur anda

David Fraser, seorang peguam privasi yang berpangkalan di Halifax, berkata syarat perkhidmatan nampaknya memberikan Microsoft hak untuk menggunakan gambar-gambar untuk pengiklanan atau tujuan lain, tetapi beliau berkata beliau meragui syarikat itu sengaja hendak memperdayakan penggunanya.

Percanggahan antara dasar umum Microsoft dan janji laman web ini tidak menyimpan gambar-gambar adalah satu contoh klasik masalah dengan syarikat-syarikat menggunakan bahasa undang-undang umum untuk merangkumi semua laman web mereka daripada jahitan perjanjian untuk perkhidmatan individu, berkata Fraser.

Tetapi beliau menambah bahawa ia adalah perkara biasa di kalangan syarikat-syarikat Internet yang besar seperti Microsoft, Facebook dan Google.

Now You Know Dont Say Thank - Comment & Share