RM30 ribu siapa nak bagi, 30 individu dikompaun main futsal

Ana Ghoib Syeikh Malaya 2/28/2021 05:59:00 PTG
Antara individu yang dikompaun kerana gagal mematuhi SOP di sebuah gelanggang futsal di Gombak pada Sabtu.

Polis Gombak mengeluarkan 30 kompaun ke atas individu yang dikesan melanggar prosedur operasi standard (SOP) di sebuah gelanggang futsal di Sri Gombak pada Sabtu, lapor Sinar Harian.

Ketua Polis Daerah Gombak, Asisten Komisioner Arifai Tarawe berkata, mereka yang dikompaun terdiri 28 pemain futsal dan dua pemilik pusat sukan tersebut.

Menurutnya, pihaknya menerima aduan orang awam terdapat sekumpulan anak muda bermain futsal di premis tanpa pematuhan SOP Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) pada jam 9.30 malam.

Facebook Asal Gombak yang berkongsi kisah 30 individu dikompaun kerana melanggar SOP di gelanggang futsal di Sri Gombak pada Sabtu. Surat kompaun yang dikeluarkan oleh IPD Gombak.

"Bertindak atas aduan, team Taskforce Pemantauan Pematuhan PKP IPD Gombak telah menjalankan pemeriksaan.

"Didapati 28 orang berumur antara 19 hingga 23 tahun gagal mematuhi SOP iaitu penjarakan fizikal dan menjalankan aktiviti yang masih tidak dibenarkan dalam sektor sukan dan rekreasi," katanya dalam satu kenyataan pada Ahad.

Terdahulu, Facebook Asal Gombak berkongsi kejadian premis tersebut diserbu polis dan sekumpulan pemain futsal dikompaun kerana tiada penjarakan fizikal.