Khairuddin Abu Hassan yang pernah di penjara atas dakwaan cuba mensabotaj ekonomi menyoal Najib Razak mengenai aset 1MDB. Sejurus dibebaskan dari tahanan Khairuddin berikrar memastikan suatu hari tangan Najib akan bergari seperti yang dialaminya.- Foto Free Malaysia Today

oleh Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan

LANUN BUGIS’ @ NAJIB TUN RAZAK TOLONG SENARAIKAN APA ASET SYARIKAT 1MDB ADA UNTUK DICAIRKAN BAGI BAYAR HUTANG?! KENAPA DULU DIA TAK BUAT?!

Saya nampak ‘lanun bugis’ @ najib tun razak dah semakin sewel dan cuba nak ‘tegakkan benang yang basah!!’

Beliaulah penyangak bersama jho low serta kuncu-kuncu mereka yang menyamun khazanah kerajaan dan duit rakyat!!

Tetapi pada hari ini penyangak najib tun razak yang berkeperibadian ‘penyamun’ cuba nak bercakap seolah-olah beliau adalah tok imam masjid!!

Mana boleh seorang ‘penyamun’ seperti najib tun razak nak mempamerkan keperibadian seperti ulama?!

Tolong tanya ‘lanun bugis’ najib tun razak aset apa yang syarikat 1mdb ada untuk dicairkan bagi melupuskan hutang-hutang1mdb natijah dari perbuatan samunan beliau berserta kuncu-kuncunya?!

Saya minta najib tun razak senaraikan secara terperinci aset-aset syarikat 1mdb dengan nilaiannya sekali untuk dipamerkan kepada pengetahuan keseluruhan rakyat di tanahair kita yang boleh dicairkan untuk membayar hutang-hutang ciptaan beliau ketika memimpin kerajaan kleptokrasi dulu!!

Dulu penyangak najib tun razak terpaksa salahguna kuasa untuk menggunakan duit-duit dari pelbagai agensi-agensi kerajaan untuk bayar kadar faedah hutang-hutang syarikat 1mdb!!

Kenapa pada waktu itu ‘lanun bugis’ najib tun razak tidak mahu lupuskan aset-aset syarikat 1mdb untuk melangsaikan semua kadar faedah serta hutang-piutang syarikat tersebut?!

Mengapa beliau tidak buat sepertimana dia bercakap pada hari ini?!

Kini penyangak najib tun razak nak cuba cakap pandai pulak semata-mata berniat untuk tutup kemungkaran dia sendiri!!

Sebab itu saya katakan bahawa pihak penguatkuasa undang-undang harus tangkap penyangak najib tun razak, rosmah mansor, riza aziz, jho low serta kuncu-kuncu mereka di bawah akta SOSMA di atas pengkhianatan mereka mensabotaj ekonomi negara!!

Kesemua mereka harus ditangkap tanpa bicara sepertimana beliau buat pada saya dahulu!! Kemudian kesemua penyangak-penyangak ini mesti dipaksa untuk pulangkan semua hasil samunan yang mereka masih simpan di luar negara!!

Bagi tahu ‘lanun bugis’ @ najib tun razak agar duduk diam-diam dan hanya bercakap dalam kamar mahkamah apabila dia didakwa pada bulan februari tahun 2019 nanti!!

Sekarang suruh dia duduk senyap-senyap cukuplah kerana suara penyangak najib tun razak ini pun amat memualkan keseluruhan rakyat malaysia!!

Ikhlas dari;

KHAIRUDDIN ABU HASSAN

*Khairuddin Abu Hassan adalah pengerusi gerakan deklarasi rakyat. Kenyataan terbuka diatas pertama kali disiar di Facebook beliau.

KLIK BACA: Najib bantai PH, Petronas dijarah kerana negara kekurangan hasil

DIKEMASKINI: Jho Low guna kod rahsia ‘kek untuk puan boss’ rasuah barang kemas isteri MO1

KLIK BACA: Najib sejak awal lagi anda sudah berbohong, cukup-cukuplah itu…

KLIK BACA: Kesal, Najib tidak dengar nasihat Tun Mahathir

KLIK BACA: Nazri sangka Tun Mahathir cuma mahu cari wang 1MDB?

MESTI BACA: Altantuya video pendedahan terbaru Deepak: Kenapa Najib bercakap seperti hakim?

KLIK BACA: Beri Melayu lesen jual arak – Zaid Ibrahim bengong!

Now You Know Dont Say Thank - Comment & Share