Perdana Menteri, Dr Mahathir mengucapkan tahniah kepada Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi kerana dipilih sebagai Presiden Umno bagi penggal 2018-2021.

Tun Dr Mahathir Mohamad tidak bercadang mahu bekerjasama dengan Umno selepas parti itu mempunyai presiden baharu, namun beliau tidak akan melupakan apa yang pernah parti itu lakukan terhadapnya suatu ketika dahulu.

“Tahniah, ini bermakna dia disayangi oleh Umno, dan saya mengucapkan tahniah kepadanya, tetapi kami tidak akan bekerjasama dengan mereka.

“Mereka melakukan banyak perkara kepada kami pada masa lalu, kami tidak dapat berbuat apa-apa, kami tidak dapat mengumpul sumbangan.

“Semua kawan saya tidak dapat mendekati saya, mereka semua melarikan diri, meninggalkan saya sendiri,” katanya ketika diminta mengulas mengenai kemenangan Zahid sebagai Presiden Umno dalam pemilihan parti pada hari Sabtu.

Pada 2016, Dr Mahathir keluar dari Umno susulan tidak berpuas hati dengan skandal 1Malaysia Development Bhd (1MDB) lalu menubuhkan partinya sendiri iaitu Bersatu.

KLIK BACA: Ditinggal pemimpin Umno, Najib kini berjuang seorang diri sanggup ke Malaysiakini.

KLIK BACA: Khaled akui Umno silap besar caci hina Tun Mahathir

KLIK BACA: MO1 tersiksa menanti kes 1MDB, kes bunuh Altantuya dari berdepan hukuman? 

KLIK BACA: Kenyataan Najib salahkan polis dakwa nilai rampasan ditambah kerana dendam politik, serang keluarga? 

KLIK BACA: Debat Presiden -Khairy kesal sokong 1MDB, sindir Zahid undi polis jatuh PRU14?

KLIK BACA: Kes Najib 1MDB tidak sama dengan kes liwat Anwar – Tun Mahathir

KLIK BACA: Wang dipinjam SRC dari dana pencen dibeku di Switzerland gara-gara 1MDB

Now You Know Dont Say Thank - Comment & Share