MP Bukit Katil, Melaka, YB Shamsul Iskandar giat membantu mangsa banjir manakala seorang VVIP didakwa gambarnya [SINI] tular berjoget di karnival #DramaSangat TV3 MBMB.

Shamsul Iskandar Mohd Akin:  Banjir di sekitar Bukit Beruang. Menurut penduduk, antara punca banjir di sekitar Bukit Beruang ialah apabila Sg Putat yang tidak didalamkan dan kawasan tadahan banjir yang tidak diselenggara. Gambar dari atas kenderaan pacuan empat roda.

Banyak tempat dalam Parlimen Bukit Katil dilanda banjir. Saya dan pasukan sedang berada di beberapa kawasan banjir.  Hubungi saya di 019-3413312 untuk sebarang kecemasan atau pertolongan.

DIKEMASKINI MELAKA 12 Ogos, 2017 – Jumlah mangsa banjir di Melaka menurun sedikit kepada 512 setakat pagi ini berbanding 534 mangsa malam tadi berikutan 22 mangsa daripada enam keluarga dibenarkan pulang ke rumah masing-masing pagi ini.

Pengarah Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM) Melaka, Lt Kol (PA) Effendy Ali berkata secara keseluruhan sejumlah 512 mangsa daripada 129 keluarga masih di tempatkan di sembilan pusat pemindahan banjir yang mana tujuh daripadanya di daerah Melaka Tengah dan selebihnya di daerah Jasin dan Alor Gajah. – Bernama

Advertisements

KLIK BACA: Saya dapat pahala di akhirat walau tak dapat undi, kata Najib

KLIK BACARatu Naga: Apa jaminan Najib kita tak jadi mangsa hutang China seperti Sri Lanka?

KLIK BACAUMNO bawa pengutip cukai lawan Tun Mahathir….kesiannya!

KLIK BACAPeguam Negara tak boleh nafi lagi kini DoJ mulakan siasatan jenayah berkaitan 1MDB

KLIK VIDEO: Raja Bahrin – Siasat Riza Aziz anak tiri Najib, bukan anak Mahathir

KLIK BACARafizi nafi minta maaf kepada Najib, Rosmah dan beri alasan bergurau

KLIK BACA: ROBIN HOOD Malaysia punya nawaitu bukan boleh dikira betul – Subky Latiff

KLIK BACA: Najib duduk rumah, kerja di pejabat yang saya buat, sindir Tun Mahathir

Advertisements

Now You Know Dont Say Thank - Comment & Share