Advertisements

Datuk Seri Najib Tun Razak menerima pengiktirafan yang direka sendiri oleh portal TV14 sebagai pemimpin Islam kedua paling berpengaruh di dunia.

PERDANA MENTERI, Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak bukan sahaja berjaya memacu negara kita Malaysia bagi menghadapi sebarang cabaran dan rintangan, malah sumbangannya terhadap dunia luar turut disanjung tinggi.

Khususnya dalam dunia Islam, Najib, anak kelahiran negeri Pahang ini telah berjaya menerpa nama sebagai pemimpin Islam kedua paling berpengaruh di dunia sekitar tahun 2016.

Corak kepimpinan dan suaranya mula digeruni apabila Najib memperjuangkan isu penempatan haram Zionis di Palestin. Bagi Najib, penempatan haram tersebut wajar dihalang bukan sahaja atas prinsip agama, malah disebabkan agenda hak asasi manusia.

Najib juga semakin digemari dunia Islam apabila memperjuangkan isu nasib etnik Rohingya walaupun diberi amaran keras oleh pihak kerajaan negara berkenaan. Dengan amalan wasatiyyah (sederhana) mengambil contoh dari sifat Baginda Rasulullah SAW, Najib telah berjaya memacu ASEAN sepanjang tempoh tersebut, khususnya dalam hubungan diplomasi antara China dan Amerika Syarikat.

Advertisements

Pengiktirafan keatas Najib selaku pemimpin Islam kedua paling berpengaruh itu berada di kedudukan selepas Presiden Turki, Recep Tayyip Erdogan.

Berada di kedudukan ketiga selepas Perdana Menteri kita adalah Raja Arab Saudi, Raja Salman Bin Abdulaziz Al Saud. Penjaga dua kota suci itu merupakan Putera yang amat disegani oleh 4,000 orang Putera Raja keluarga Al Saud. Raja Salman juga amat berpengaruh dalam bidang media cetak di negara berkenaan.

Sepuluh pemimpin Islam yang berpegaruh dan disegani di dunia ini sudah cukup membuatkan kita berbangga apabila berjaya meletakkan pemimpin negara sendiri menjadi pilihan kedua tertinggi. Walaupun ada diantara penduduk Malaysia yang tidak jemu dipengaruhi oleh fitnah keatas diri Perdana Menteri kita, namun dunia Islam sebenarnya lebih bersifat celik mata dengan pengiktirafan ini.

Bersama-samalah kita memanjatkan rasa syukur dan doa agar Najib Tun Abdul Razak akan terus sihat, dipanjangkan usia dan kekal memerintah negara kita agar lebih banyak lagi manfaat dapat beliau curahkan untuk dirasai kita semua, malah turut dikecapi masyarakat Islam di seluruh dunia. Syabas Najib Razak! – TV14

KLIK BACA: Ulama PAS tolak motor bantah kenaikan harga minyak

KLIK BACA: China beli Proton jadi PLOTON lah jawabnya….

TERKINI: Ku Nan tak fikir pula bantu orang Melayu yang terbeban GST, kata Lip Eng

KLIK BACA: Khairy: Bolehkah rakyat miliki mentaliti kelas pertama capai TN50 Najib?

KLIK VIDEOMukhriz ‘balun’ Najib mengenai FELDA depan peneroka Jengka

KLIK BACA: Harga petrol murah kata pemakan dedak, ini penjelasan Kadir Jasin

TERKINI: Tun Mahathir dedah pentadbiran Pak Lah serah blok medan minyak kepada Brunei, dakwa PBBNK

KLIK BACA: DOJ mahu hapus kepentingan Jho Low dalam hotel di New York – WSJ

KLIK BACA:  “IPIC, 1MDB bertelagah selepas AS$3.5 bilion yang sepatutnya dibayar dilapor hilang” – Reuters

TERKINI: Kenapa Najib tak gantung tugasnya kalau Annuar boleh? – Mahfuz

KLIK BACA: Trump pecat peguam negara belajar dengan siapa?

Now You Know Dont Say Thank - Comment & Share