Advertisements

Nasrudin Hassan menolak motosikal dalam protes kenaikan harga minyak pada tahun 2013 namun tahun 2017 mungkin Nasruddin sudah berubah redha polisi kerajaan dan kedudukan kewangannya pun barangkali sudah meningkat agaknya.

TEMERLOH – Selepas mengadakan pelbagai bantahan dengan kenaikan harga minyak yang diumumkan kerajaan pada 3 September lalu, Pas Temerloh mengadakan gimik menolak motosikal sebagai protes kenaikan harga bahan api itu.

Protes tersebut diketuai Presiden Gerakan Selamatkan Ekonomi Negara (Gesa) yang juga Ahli Parlimen Temerloh, Nasrudin Hassan diadakan selama satu jam bermula dari Taman Awam Kubang Gajah hingga ke Petronas Lurah Semantan sejauh kira-kira 1 kilometer dan disertai lebih 50 pemuda.

Menurut Nasrudin, selepas mengadakan himpunan, demonstrasi dan menghantar memorandum bantahan mengenai kenaikan harga minyak, pihaknya mengadakan gimik menolak motosikal sebagai bantahan kepada keputusan kerajaan itu.

“Ia bertujuan untuk menunjukan kepada dunia apa yang telah berlaku di dalam negara ini apabila rakyat terpaksa menanggung beban daripada kepincangan pentadbiran dalam kerajaan.

“Kami sudah lakukan segalanya, jadi hari ini kami tunjukan bagaimana rakyat di peringkat bawahan berasa sangat tertindas dengan kenaikkan harga minyak,” katanya lapor Sinar Harian.

Advertisements

Karikatur oleh Megat Abdul Wahid | Geng Kartun

Nota Ana Ghoib: PAS pada tahun 2017 megah menyiarkan melalui HarakahDaily bahawa mereka kini dianggap ‘King Maker’ pada PRU14 nanti tetapi sepatutnya mereka sendiri yang menjadi ‘King’ apabila berjaya mengatur strategi politik bersama Pakatan Harapan tanpa termakan momokan DAP oleh UMNO. 

Jika PAS isitiqamah menurut polisi TG Nik Aziz bukan polisi TG Hadi Awang mereka akan menjadi ‘KING & Policy Maker’  pembuat polisi yang akan menjadikan Malaya negara berkebajikan bukan sekadar merungut tolak motor atau protes membazir air liur!

Apa pun PAS masih belum terlambat untuk tolak ansur dengan Pakatan Harapan termasuk DAP sebagaimana Umno dan MCAnya. 

Buruk kalau orang mendabik dada berilmu dan sudah berusia merajuk pula dan rela diperbudakkan tangan-tangan ghaib yang mahu merampas Kelantan meski pemimpin mereka mesra sesama sendiri pula.

Awas sikap gergaji dua mata dan orang telunjuk lurus kelingking berkait yang mengumpan kail mata dua kepada PAS tetapi berlagak sama sebangsa memperjuang hak melayu dan agama kononnya tetapi tetap memeras dan liat berjimat meninggalkan kemewahan malah apa yang paling dikesalkan adalah perbuatan membela kemungkaran seolah semua itu bukan masalah sekadar lalat hinggap dihidung sahaja. –  Ana Ghoib aku demam …

TERKINI: Ku Nan tak fikir pula bantu orang Melayu yang terbeban GST, kata Lip Eng

KLIK BACA: Khairy: Bolehkah rakyat miliki mentaliti kelas pertama capai TN50 Najib?

KLIK VIDEO: Mukhriz ‘balun’ Najib mengenai FELDA depan peneroka Jengka

KLIK BACA: Harga petrol murah kata pemakan dedak, ini penjelasan Kadir Jasin

TERKINI: Tun Mahathir dedah pentadbiran Pak Lah serah blok medan minyak kepada Brunei, dakwa PBBNK

KLIK BACA: DOJ mahu hapus kepentingan Jho Low dalam hotel di New York – WSJ

KLIK BACA: China beli Proton jadi PLOTON lah jawabnya….

KLIK BACA: Najib diiktiraf pemimpin Islam kedua paling berpengaruh di dunia – TV14

KLIK BACA: Pemimpin PAS pilih jalan mudah serang Tun Mahathir yang berusia 91 tahun – Raja Bahrin

TERKINI: Kenapa Najib tak gantung tugasnya kalau Annuar boleh? – Mahfuz

Now You Know Dont Say Thank - Comment & Share