Advertisements

oleh Tan Sri Zainuddin Maidin

Menteri Pelancongan dan Kebudayaan, Datuk Seri Nazri Aziz mensifatkan Tun Mahathir ” Gila” kerana mendakwa tanah yang dijual kepada orang asing akhirnya akan menjadikan Malaysia negara asing kerana katanya tanah itu tidak boleh dibawa balik ke negara asal mereka.

Siapakah sebenarnya yang gila?

Pendatang dari China mulanya hanya membeli beberapa buah kedai di bandar- bandar di Malaya dan tidak membawa kedainya balik ke China tetapi akhirnya menjadikan semua bandar-bandar di Malaya dan Malaysia sebagai pekan China.

Kerajaan British dan seterusnya kerajaan Malaya dan Malaysia mengekalkan tanah simpanan Melayu supaya orang Melayu tidak boleh menjual tanah dengan sewenang -wenang kepada orang orang asing dan bagi mengekalkan pemilikan Melayu dan penempatan Melayu.

Jika liberalisme Nazri wujud sejak lepas merdeka di era Tunku dan Tun Abdul Razak barangkali sudah tidak ada kampung Melayu hari ini seperti tidak adanya lagi penguasaaan Melayu ke atas Felda kecuali hanya diatas kertas.

Advertisements

Oleh kerana adanya kesedaran nasionalisme yang tinggi di bawah kepimpinan Tun Razak dan mahukan orang Melayu berada di bandar-bandar untuk membolehkan orang Melayu menyaingi orang China maka Tun Razak telah menginisiatifkan penubuhan UDA untuk membina kedai- kedai atau tapak perniagaan bagi orang Melayu.

Tun Mahathir menerusi PNB telah berjaya merampas semula seluas lebih 200,000 ekar tanah getah dan kelapa sawit yang dimiliki oleh British ( Guthrie) menerusi serangan waktu subuh di London Stock Exhchange pada 7 septmber 1981

Maka itu sudah lah sampainya bagi memenuhi nafsu liberalisme dan globalisme Najib &Nazri, kita hapuskan Tanah Simpanan Melayu kerana tanah-tanah itu menurut peguam UMNO yang tidak gila atau pun tidak tiga suku Nazri Aziz tidak akan boleh dibawa balik ke nagara China.

Malaysia boleh jadi negara China tanpa orang China membawa balik tanah negara ini ke negara China.

Hidup Nazri! Hidup Najib! Hidup UMNO! – Sumber: Zainuddin Maidin | Foto Free Malaysia Today


TERBARUSingapura Cungkil Ulat Daripada Kaki Reput 1MDB – Kadir Jasin

TERBARU: “Tak boleh salahkan mufti, lebai dan haji kalau tak faham 1MDB”

KLIK BACA: Jho Low didakwa di Singapura apa jadi, soal Shahbudin Husin

TERKINI: Raja Petra tuduh Mahathir curi wang royalti RM1 bilion

TERKINI: Hutang negara dijangka lebih RM1 trilion, dakwa Tony Pua

TERBARU: 1MDB pura-pura untung, pinjam tak pernah hasil wang dari perniagaan – Tony Pua

TERKINI: Guan Eng gesa kerajaan batal pasport Jho Low untuk selesai skandal 1MDB

Now You Know Dont Say Thank - Comment & Share