TOKYO: McLaren-Honda, sebuah pelopor selama lebih 50 tahun dalam Formula 1, dan NTT Communications Corporation, penyelesaian ICT dan perniagaan komunikasi antarabangsa di dalam Kumpulan NTT (NYSE: NTT), hari ini mengumumkan permulaan satu perkongsian teknologi selama tiga tahun.

Di bawah perjanjian itu NTT Communications menjadi sebuah Rakan Kongsi Teknologi kepada McLaren-Honda.

Sepanjang tempoh perkongsian itu, NTT Communications akan menyediakan rangkaian, awan, penyambungan data dan inovasi lain untuk memenuhi keperluan McLaren bagi sebuah platform komunikasi IT yang menyampaikan prestasi yang optimum untuk menyokong pasukan perlumbaan Formula 1 itu.

Perkongsian untuk menguatkan strategi IT baharu McLaren.

Pasukan McLaren meraikan ulang tahun mereka ke-50 pada grid Formula 1 pada tahun ini dan perkongsian ini akan menguatkan strategi IT baharu mereka yang mempunyai fokus kepada perkhidmatan awan, mobiliti dan berpusatkan kepada orang ramai.

Ron Dennis, Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif, McLaren Technology Group yang termasuk pasukan McLaren-Honda berkata: “Saya amat gembira untuk mengalu-alukan NTT Communications kepada jadual teknologi tinggi dan jenama premium McLaren-Honda.

NTT mempunyai perhubungan yang lama dengan teknologi yang bermula sejak pengenalan telegraf di Jepun.

Now You Know Dont Say Thank - Comment & Share