Anak perempuan Timbalan Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani Datuk Seri Tajuddin Abdul Rahman, Sri Rahayu Tajuddin, adalah pengerusi Intan Sekitar – syarikat usahasama yang memenangi bidaan Prasarana bagi projek bernilai kira-kira RM1.1 bilion.

Menteri Wilayah Persekutuan, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor ketika majlis pelancaran projek pembangunan berorientasikan transit pertama di Kuala Lumpur, memberi penghormatan kepada orang yang mengajarnya ‘politik jahat’.

“Saya kenal Ayu dari kecil. Saya masih ahli perniagaan, bapa dia pun ahli perniagaan, katanya pada ucapannya semasa majlis pecah tanah Latitud8, projek pembangunan untuk Kumpulan Prasarana.

“Yang sebenarnya bapa dia yang ajar saya politik. Politik jahat pun dia yang ajar,” kata Tengku Adnan secara berseloroh merujuk kepada Timbalan Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani Datuk Seri Tajuddin Abdul Rahman.

Anak perempuannya, Sri Rahayu Tajuddin, adalah pengerusi Intan Sekitar – syarikat usahasama yang memenangi bidaan Prasarana untuk melaksanakan projek yang bernilai kira-kira RM1.1 bilion itu.

Sambil mengakui mempunyai hubungan kekeluargaan dengan Tajuddin, Tengku Adnan kemudian menegaskan bahawa persoalan “pilih kasih” tidak timbul kerana beliau sentiasa mengalu-alukan semua pengusaha baru dalam pasaran hartanah di Kuala Lumpur. – Malaysiakini / Foto Omak Kau blog


DIKEMASKINI: Jerung yang macam mana mahu SPRM tangkap, soal menteri Umno

KLIK BACATidak mahukah keluarga Riza mohon tangguh seperti keluarga Jho Low?

KLIK BACA: LHDN sepatutnya siasat harta dimiliki Jho Low

TERKINIMukhriz dakwa bertemu secara sulit dengan Khairy bincang 1MDB, derma Arab Saudi

KLIK BACARinggit tenat Bank Negara cuma bagi ‘panadol’, kata Mahfuz

KLIK BACA: Mukhriz dedah Khairy pernah hantar surat letak jawatan kepada Najib

KLIK BACA: Bukan Najib tapi Mahathir negarawan yang naikkan nama Malaysia sejak kita dari tadika, sekolah ke universiti

TERKINI: ‘Tabiat suka meminjam Najib akan jadikan Malaysia mengemis’

KLIK BACA: Kerajaan tidak akan membenarkan sekolah kebangsaan menjadi “terlalu Islamik”– Menteri Pendidikan

Now You Know Dont Say Thank - Comment & Share